În ultimii ani, sugaring-ul a încetat să mai fie o procedură cosmetică exotică; acest serviciu este oferit de toate saloanele de frumusețe și de mulți meșteri care lucrează independent. Aceasta nu este o procedură ieftină, iar posibilitatea de a câștiga bani buni din epilarea cu zahăr îi atrage pe mulți. Dar toată lumea poate deveni un meșter în epilare și/sau sugaring?

Este clar că lucrul în diferite domenii necesită un set diferit de calități. Pentru vânzări reușite, trebuie să fii sociabil, să poți convinge, să fii ca un bun contabil – asiduu și scrupulos. Totuși cine poate deveni un meșter în epilare?

 • Lucrul atât cu ceară, cât și cu pastă de zahăr necesită sănătate fizică și rezistență: aplicarea și îndepărtarea produsului are loc în picioare. Pasta, de exemplu, se aplică pe zone mici ale pielii și, să zicem, ambele picioare ale unei femei pot fi epilate calitativ în cel puțin o oră.

În tot acest timp, meșterul stă aplecat, aplică și scoate produsul pentru îndepărtarea părului și apoi mai procesează  zonele epilate cu penseta, îndepărtând firele de păr individuale rămase. În fond, chiar și astfel de produse cosmetice pentru epilare de înaltă calitate, care sunt produse de Elseda, necesită  prelucrare atentă al pielii după îndepărtarea produsului.

Nu orice spate, picioare, brațe  pot rezista la astfel de sarcini zilnice. Și dacă aveți probleme cu sistemul musculo-scheletic, angajarea constantă ca meșter în epilare este puțin probabil ceea de ce are nevoie organismul dumneavoastră.

 • Procesul de epilare este dificil în sine. Este necesar să îndepărtați părul astfel încât clientul să fie mulțumit, astfel încât chiar și în pliurile mici să nu rămână nimic de prisos. Trebuie să ai multă răbdare, să fii meticulos pentru a îndepărta părul ore întregi pentru diferite persoane din cele mai incomode părți ale corpului.
 • Necesită precauție și atenție. De exemplu, atunci când îndepărtați părul cu ceară, acesta trebuie încălzită strict la o anumită temperatură: dacă nu este încălzită, părul este îndepărtat prost; dacă se supraîncălzește, pielea poate fi deteriorată. Manevrarea incomodă a benzilor de ceară sau pastă de zahăr va afecta clientul. Un specialist în epilare trebuie să fie extrem de atent atunci când își manevrează instrumentele și mijloacele pentru a nu dăuna clientului și, prin urmare, lui însuși.
 • O procedură de epilare este efectuată bine atunci cand zona pielii este complet netedă, pe ea nu ramâne păr inutil, nici măcar cele mai mici fire. Dacă meșterul are o vedere slabă, vor rămâne fire mici, ceea ce poate provoca nemulțumirea clientului. Într-o oarecare măsură, o iluminare bună și ochelarii selectați corect vor ajuta un meșter ce are vederea slabă, dar dacă gradul de miopie / hipermetropie este puternic, va fi dificil.
 • Epilare – lucrul pe zone mari ale pielii, de la degetele de la picioare la axile. Fiecare zonă are propriile sale caracteristici, în special tendința la transpirație crescută. La urma urmei, clienții vin când pot: în zilele toride de vară, după ore lungi într-o cameră înfundată. Femeile vin la proceduri în zilele critice, iar acest lucru trebuie luat în calcul. Rețineți că un meșter în epilare nu este cu siguranță o profesie pentru cei ce cu greu pot tolera fiziologia altcuiva, nu veți avea destulă răbdare pentru  astfel de muncă.
 • În timpul epilării, pielea poate fi traumată până la apariția picăturilor de sânge. Acest lucru se întâmplă rar și este asociat cu caracteristicile pielii clientului; cu toate acestea, se întâmplă. Dacă părul este puternic, iar foliculii stau strâns în grosimea pielii, picăturile mici de sânge sunt normale. Trebuie doar să tratați cu atenție acest loc cu apă oxigenată. Cu toate acestea, cei care nu suportă vederea sângelui ar trebui să ia în considerare dacă trebuie să însușească noua profesie.
 •  Zilnic e necesar de a intra în contact strâns cu corpul uman al altcuiva. Acest lucru este deosebit de tipic pentru reprezentanții profesiilor „ajutătoare”, în special penru medici. Dacă aveți o instruire medicală sau cel puțin de asistentă medicală și o experiență de lucru relevantă, acesta este un mare plus, deoarece sunteți deja obișnuiți să vă ocupați de corpul uman. Printre specialiștii care au primit certificatul de meșterr în compania Elseda, sunt mulți care au venit la cosmetologie cu educație medicală și au rezultate excelente.
 • Meșterul în epilare nu numai că oferă servicii cosmetice, ci și comunică cu oamenii, iar aceasta este o parte integrantă a procedurii. Trebuie să ofere comoditate clientului, să-l liniștească dacă a venit pentru prima oară, să-i poată risipi îndoielile, să mențină conversația în timpul procedurii. Pentru mulți oameni care vin la epilare, aceasta este și o ocazie pentru relaxare, distracție, schimb de opinii pe teme actuale.

În plus, meșterul trebuie să fie capabil să consilieze corect  clientul cum să aibă grijă în mod corespunzător de piele și ce alte proceduri de îngrijire ar putea fi potrivite pentru el. Prin urmare, pentru creșterea profesională, nu numai abilitățile de îndepărtare a părului sunt importante, ci și capacitatea de a comunica. O persoană închisă, nesociabilă, poate deveni cu greu un sugaring master, deoarece trebuie să fie invariabil prietenos și deschis.

 • Rezistența la stres este importantă. La procedure vin diferite personae cu diferite situații de viață și atitudini psihologice. Dar toți sunt clienți și, oricât de dificil ar fi, este important să nu aduci o situație discutabilă într-un conflict sau să poți ieși ușor din el.

De exemplu, un client are semne de boli infecțioase pe piele și ar trebui să refuzați politicos să efectuați procedura. Sau zona bikinilor obiectiv nu este prea curată, deci este necesar să sugerați cu atenție utilizarea șervețelelor umede înainte de epilare. Sau, în timpul procedurii, clientul a simțit o durere puternică din cauza deteriorării stratului superior al pielii sau a unei arsuri; toate acestea necesită păstrarea calmului și controlul asupra situației. Numai o persoană cu nervi puternici e cea care poate deveni un maestru al depilării.

 • Abilitatea de a păstra granițele. Uneori, clienții doresc să economisească bani pe serviciile unui meșter. De exemplu, după ce s-au înscris pentru epilarea axilei, vor să-și epileze mâinile – pentru aceiași bani. Meșterul ar trebui să arate clar că trebuie să se achite în plus, dar politicos. Pe de o parte, veți clarifica faptul că nu ar trebui să insiste în a economisi, pe de altă parte, vă veți păstra respectul de sine.
 • Pentru un meșter în epilare, aspectul exterior este foarte important. Și nu vorbim despre haine extravagante sau machiaj, din contra: vizitatorul se așteaptă ca meșterul să fie îngrijit, să miroase bine, să aibă părul strâns, mâinile curate și îngrijite și să nu aibă  piele inestetică. Frumusețea și curățenia sunt extrem de importante pentru un specialist în epilare: clientul va avea încredere doar într-un meșter cu un aspect plăcut.
 • Munca independentă în calitate de meșter în epilare presupune că suma câștigurilor dumneavoastră depinde doar de dumneavoastră: de programul de lucru, de serviciile oferite, de alegerea produselor, de abilitățile dvs. de specialist în epilare. Nevoia de a face treburile casnice, de a merge în concediu medical, etc. duce imediat la o scădere a câștigurilor. De asemenea, este influențat de sezon: de regulă, mai mulți clienți sunt primăvara și vara, toamna și iarna există o cerere mai mică. Dacă sunteți gata să nu obțineți întotdeauna venituri mari, merită să încercați.
 • Lucrul ca meșter în epilare într-un salon de frumusțe presupune o relație cu echipa. Ca orice muncă în colectiv, nu este întotdeauna sigură din punct de vedere psihologic. Va trebui să suportați dispoziția nu prea bună a altor meșteri și să mențineți relații pașnice cu ei: la urma urmei, a doua zi va trebui din nou să petreceți întreaga zi împreună în același salon.

Așadar, am aflat cine poate deveni meșter în epilare!

PROFESIA DE SPECIALIST ÎN EPILARE ESTE ADECVATĂ PENTRU DUMNEAVOASTRĂ DACĂ:

 • Aveți suficientă rezistență pentru a lucra în picioare toată ziua;
 • Nu aveți probleme de sănătate: aveți un spate sănătos, o vedere bună;
 • Aveți destulă toleranță: nu evitați corpul altcuiva, reacționați calm la transpirație și suportați vederea sângelui;
 • Șunteți o persoană răbdătoare și meticuloasă;
 • Șunteți o fire sociabilă și primitoare;
 • Aveți rezistență la stres și atenție;
 • Păstrați un aspect îngrijit și estetic.

Similar Posts

Lasă un răspuns