În activitatea unui meșter în epilare, este important ca, clienții să aibă încredere – imediat, chiar de la prima vizită. Încrederea este alcătuită din multe detalii – acesta este aspectul și competența  dvs. atunci când efectuați epilarea și aspectul locului în care desfășurați procedura. Nu contează că lucrați acasă. Deci, ce ar trebui să fie în cabinetul dvs de epilare, cum ar trebui să arate ca să fiți luată în serios de clienți?

2.2.3.1 ILUMINAREA

Pentru sugaring, alegeți cea mai luminoasă cameră din casă: partea dinspre sud, pereți de culoare deschisă. În timpul procedurii, meșterul are nevoie de o iluminare bună, așa că mai bine să fie cât mai mult posibil- naturală. Desigur, nu puteți face nimic fără lămpi – ele sunt esențiale mai ales pentru lucru seara. Evaluați cât de luminos este în această cameră, dacă este necesar, adăugați mai multe surse de lumină – lămpi de podea care pot fi direcționate în direcția dorită.

Unii meșteri folosesc o lampă-lupă în timpul muncii. Aceasta ajută la examinarea detaliată a pielii printr-o lupă specială iluminată de LED-uri și la vizualizarea chiar și a celor mai mici fire de păr.

2.2.3.2 PLANIFICAREA

  1. Cabinetul de la domiciliu nu ar trebui să fie o cameră de trecere. În mod ideal, clientul nu ar trebui să se intersecteze cu cei din casă. Deci, este bine dacă planul apartamentului dvs. vă permite să separați zona de lucru de zona de living. Astfel clientul, intrând pe ușă, pur și simplu merge în cabinet, nu trece prin camera copiilor cu lucruri împrăștiate, nici în living unde probabil e soțul, nici în bucătărie. Atunci când alegeți o cameră pentru un cabinet acasă, e important ca baia să fie aproape.
  2. Este de dorit ca ușa cabinetului să poată fi închisă din interior în timpul procedurii. Deoarece lucrați într-un apartament, clientul ar trebui să știe că intimitatea procedurii de epilare îi este garantată.
  3. Uneori pentru a separa zona de lucru, meșterii au tăiat o intrare aparte în cabinet, pe lângă intrarea principală. Acest lucru se poate face dacă peretele nu este portant și este adiacent între cabinet și intrare. Desigur, acest lucru rezolvă problema, dar o astfel de reamenajare într-o zonă rezidențială dintr-o clădire cu apartamente poate ridica întrebări din partea organizației manageriale. Ești gata să-ți asumi riscuri legale?
  4. Când clienții vin la un birou închiriat undeva într-un centru comercial, există o chiuvetă cu apă chiar în cameră, nu este nevoie să mergeți nicăieri. Unii oameni fac acest lucru și în apartamentul lor, amenajează o chiuvetă și introduc apă în camera de epilare, dar acest lucru este, de asemenea, ilegal (deși convenabil).
  5. Împărțiți spațiul camerei în zone – locul de muncă, zona de recreere, dressingul, spațiul pentru instrumente. Acest lucru face mai ușor să ”navigați” prin el în timp ce primiți clienții și să găsiți mai ușor ceea ce aveți nevoie. În plus, clientul știe întotdeauna unde să atârne îmbrăcămintea exterioară și să pună geanta.

2.2.3.3 DECORUL

Potrivit normelor sanitare, toate suprafețele din birou (podea, tavan, pereți, masă, canapea, mobilier) trebuie să fie netede, astfel încât să poată fi ușor curățate cu un dezinfectant sau spălate. Prin urmare, podeaua poate fi din  gresie sau cu acoperire de linoleum, fără covoare. Pereți fără tencuială decorativă, doar mobilier din plastic. Dacă pereții sunt vopsiți, atunci vopsea impermeabilă.Niciun fel de perdele la ferestre, în schimb, jaluzelele sunt permise.

Când alegeți vopsea, linoleum, jaluzele pentru cabinetul de acasă, nu economisiți. Odată investit, veți primi o rentabilitate în timp: o cameră finisată cu materiale de înaltă calitate va arăta bine îngrijită și solidă și astfel va inspira încredere vizitatorilor.

Lăsați cabinetul de acasă să arate ca unul medical. Ușor, cu suprafețe netede, pardoseli cu gresie, echipat numai cu echipamente pentru proceduri de epilare. Fără șifoniere, seturi, fotografii de familie în interior. Este mai bine să puneți diplomele și certificatele dvs de pereți- astfel clienții își dau imediat seama că au de-a face cu un meșter calificat. De asemenea, puteți pune și o listă de prețuri.

Un cabinet, realizat într-un anumit stil, în culori pastelate plăcute, va lăsa o impresie bună. Culorile prea vii arată spectaculos, dar vă încordează ochii, așa că rămâneți mai bine la culori neutre. Mobilierul cabinetului de epilare ar trebui să se încadreze și el în ambianță, nu să fie ceva ieșit din comun.

E perfect dacă aveți un aparat de aer condiționat în cabinet, acesta va ajuta pasta de zahăr să nu se topească la căldura verii și va face timpul petrecut de client în apartamentul dvs. mai confortabil.

2.2.3.4 MOBILA

Pentru ca totul să fie la îndemână, meșterul are nevoie de o masă compactă și convenabilă. Pe ea se pune pastă, geluri, talc, spatule, pensete. Nu e neapărat să aibă uși și sertare, masa este deschisă, totul ar trebui să fie expus liber, la îndemână. Ar fi foarte bine dacă această piesă de masă ar fi și echipată cu roți.

Toate procedurile sunt efectuate pe un pat special cu spate ascendent, care vă permite să schimbați unghiul de înclinare al tetierei și al părții pentru picioare – este mai confortabil să lucrați cu aceste părți. Unele paturi din saloanele de frumusețe au un raft încorporat în care este convenabil să puneți prostiri de unică folosință, bonete, șervețele.

Un astfel de pat este din aluminiu, tapițat cu piele eco și are o umplutură de spumă. Este mobil, ușor de rearanjat și ușor de curățat.

Așezați patul departe de ușă (pentru cazul în care cineva intră în timpul procedurii) și nu între ușă și fereastră. Nu-l așezați aproape de perete, ci în așa fel încât să puteți efectua procedura din diferite părți.

Asigurați-vă că găsiți un scaun sau fotoliu confortabil pentru dvs. Munca unui meșter este dificilă din punct de vedere fizic, aproape întotdeauna sunteți în picioare și te apleci peste suprafață pentru a face epilare. Prin urmare, un scaun confortabil este un accesoriu indispensabil pentru relaxare.

Așadar, atunci când separați și amenajați cabinetul pentru epilare la domiciliu, urmați regula de bază – să fie practic și comod. Nimic de prisos, totul doar pentru client și meșter. Dar, în același timp, cabinetul ar trebui să evoce asocieri plăcute, să arate sigur și confortabil.

Similar Posts

Lasă un răspuns