Ați finalizat cursul și ați decis să începeți prin a primi clienții acasă. În acest caz, meșterii începători  se confruntă cu probleme nu atât de evidente: pe lângă faptul că pentru proceduri este necesar să alocați o cameră separată și să o echipați corespunzător, trebuie să organizați și casa, astfel încât să nu se interfereze cu munca.

ALCĂTUIREA PROGRAMULUI

Evident, cel mai ușor e să-i separi pe cei dragi și pe clienți în timp. Mai întâi, decideți când vor veni clienții la voi pentru epilare. În zilele lucrătoare de la 9:00 la 18:00 sau în weekend în timpul zilei? În primul caz, este mai ușor să organizați procedurile: soțul este la serviciu, copiii sunt la școală sau la grădiniță. Pe de altă parte, nu fiecare client poate veni la dvs. întrucât e la serviciu și mulți alocă în mod special weekendurile pentru epilare. Prin urmare, un astfel de program vă va lipsi de o parte din câștiguri.

Dacă primiți clienții atunci când familia se odihnește de la activitățile obișnuite, va fi mai dificil. Dar aici vă poate salva un program bun: notați la ce oră sunt la plimbare,merg în vizită, merg la diferite cercuri sau se odihnesc și programați clienții numai pentru aceste ore. Deși în acest caz, o parte din potențialii clienți vă vor părăsi- pentru restul veți oferi condiții decente de primire.

CUM SĂ NEGOCIAȚI CU COPIII

Membrii familiei să-și însușească ideea că munca dvs. este importantă, iar neinterferența cu clienții este o condiție pentru o înaltă calitate. Cel mai adesea, nu există probleme în acest sens cu copiii de la 8-10 ani , dar la cei mai mici este mai dificil.

Dacă copilul tău este la grădiniță în grupele de mijloc sau preșcolare, porniți-i desene animate sau dați-i o tabletă cu jocuri. Preorganizați activități de petrecere a timpului liber pentru copii, care necesită timp – un joc de societate, un set de cărți de colorat. Dați-i o însărcinare, pentru care, dacă o realizează bine, va primi o recompensă. Dacă copilul de grădiniță are o vârstă mai mică, faceți pauze între proceduri pentru a fi cu el, jucați-vă puțin, hrăniți-l, liniștiți-l. Adică, clienții nu ar trebui să vină într-un flux continuu, ar trebui să existe o pauză între ei cel puțin o jumătate de oră.

Amintiți-vă că un copilul în cabinetul de epilare se află în pericol: în jur sunt substanțe chimice, pastă de zahăr pe care dorește să o încerce, aparatele de încălzit, instrumente ascuțite. Și clienții sunt diferiți: cineva vă poate speria din greșeală copilul.

Dacă copilul este foarte mic,  bebeluș, atunci nu ar trebui să faceți sugaring acasă. La urma urmei, străini vor veni la tine în fiecare zi, iar aceasta este o povară imensă asupra imunității unei persoane mici. Meșterul în epilare se ocupă de pielea, părul altcuiva, de corpul uneori nu prea curat. Din când în când, pe pielea clientului apare sânge – toate acestea nu sunt deloc necesare bebelușului. Nu-i riscați sănătatea.

În plus, copilașii mici necesită în mod constant atenție. Rareori mamele reușesc să gătească chiar și prânzul, nemaivorbind de lucrul cu normă întreagă.

Într-un cuvânt, prezența copiilor în casă în timpul efectuării procedurii de epilare este problema meșterului, nu a clientului. Nu presupuneți că „acest lucru este normal” și că vizitatorii „vă vor înțelege”. Rezolvați problema. O opțiune ar fi să trimiteți copiii la bunici în timpul primirii clienților sau să angajați o bonă.

CUM SĂ GĂSIȚI UN COMUN ACORD CU ADULȚII

Pe lângă copii, există și alți membri ai familiei: bunici nervoase, soți nemulțumiți. Este recomandabil să nu pornească televizorul sau muzica prea tare în timpul procedurii. Convinge-i să păstreze liniștea. Clienții se pot simți stresați și jenați știind că cineva se află în camera alăturată.

Organizați procedurile de igienă necesare în baie și toaletă înainte de programare. Clientul va avea nevoie și el de baie și nu va aștepta în fața ușii.

Apropo, despre bunici. Credem că nu merită să începeți o afacere atât de specifică precum epilarea, dacă locuiți cu rude în vârstă. Cel mai adesea dragii noștri bunici sunt complet nepregătiți pentru afluxul zilnic de persoane necunoscute, îngrijorați și iritați de pătrunderea străinilor în spațiul lor personal. Este dificil să ajungem la un acord cu ele, iar sănătatea îi poate oricând juca feste unei persoane în vârstă.

Desigur, în timpul primirii, casa nu ar trebui să miroasă a mâncare. Borș, cartofi prăjiți, salată cu usturoi – toate acestea soțul le va mânca mai târziu, când se termină munca dvs. Mirosurile străine pot determina clientul să creadă că apartamentul este neigienic, că meșterul nu consideră vizita sa un motiv suficient pentru a menține sterilitatea și nu se va întoarce la dvs în viitor.

Cea mai importantă regulă pentru meșterii la domiciliu este că, un client nu ar trebui să simtă în niciun fel că există cineva în casă, în afară de voi doi. A venit la un specialist pentru a-și rezolva o problemă destul de intimă, iar de persoane din afară, în special de bărbați, nu are nevoie deloc.

Ideal ar fi, dacă cei dragi ar crea senzația că nu sunt în apartament. La urma urmei, dacă ați decis deja să lucrați de acasă, acest lucru trebuie făcut la nivelul adecvat. Probabil că nu toți membrii familiei vor fi de acord cu acest lucru, deoarece acest comportament nu este foarte confortabil. Ei bine, în acest caz, ar trebui să vă gândiți să vă ridicați afacerea la un nou nivel: închirierea unui cabinet.

Cabinetul dvs. vă va oferi un spațiu de lucru complet fără străini, va separa casa de serviciu și va reduce gradul de neînțelegeri dintre cei dragi. Da, trebuie să plătiți chirie, dar confortul meșterului și al clientului merită.

Similar Posts

Lasă un răspuns