Dacă doriți să vă organizați propria afacere – un salon de epilare/cabinet de epilare, trebuie să decideți în prealabil dacă puteți avea cu adevărat succes în aceasta. Luați în considerare cine este potrivit pentru afacerea de epilare și pentru cine este mai bine să aleagă altceva.

Cu toții înțelegem că orice afacere proprie are propriile sale specificități. Și ceea ce merge bine la cineva, categoric nu I se potrivește altcuiva. Afacerea din domeniul furnizării de servicii cosmetice, care include un salon de frumusețe, este departe de a fi cel mai ușor de organizat și din următoarele motive:

  • Există contradicții în legislație cu privire la necesitatea obținerii unei licențe pentru furnizarea de servicii medicale pentru saloanele de înfrumusețare. În unele acte legislative se spune că este nevoie de o licență, în altele – că nu este necesară. Eliberarea unei licențe este lungă și costisitoare, dar dacă necesitatea acesteia este dovedită prin acte locale, acesta este ceva fără de care munca salonului este imposibilă în principiu. În absența unei licențe, autoritățile legislative pot cel puțin amenda salonul sau cel mult-îl pot închide. Prin urmare, atunci când vă deschideți propria afacere în domeniul epilării, consultați-vă cu specialiștii.
  • În plus, activitatea saloanelor de înfrumusețare este destul de strict reglementată. Deci, legea conține instrucțiuni cu privire la ce standarde sanitare ar trebui să respecte localurile, unde se desfășoară procedura de epilare, cazurile în care clienții au dreptul să se plângă de serviciile furnizate, ce competențe ar trebui să aibă angajații (certificat de meșter-obligatoriu, experiență de muncă ), ce angajați ar trebui să fie în salon (administrator, deridicătoare, contabil) și multe altele. Este important să respectați toate normele legale și, de altfel, acestea se schimbă frecvent. Afacerile din domeniul sugaring-ului sunt potrivite numai pentru cei care sunt gata să-și desfășoare activitatea în condiții atât de dificile.
  • În subrdinea dumneavoastră va fi o echipă de femei. Este important să puteți găsi o abordare a personalului care, pe lângă problemele de lucru, este preocupat și de sănătatea și bunăstarea celor dragi. Este extrem de important să mențineți o atmosferă sănătoasă în echipă, deoarece atitudinea meșterilor unul față de celălalt se reflectă în atitudinea față de clienți.
  • Pentru directorul unui salon de epilare, una dintre abilitățile cheie este abilitatea de a calcula totul foarte bine, deoarece este necesar să se stabilească prețurile pentru servicii, să se stabilească salariile angajaților, să se achiziționeze produse și să se plătească chirie pentru spații. La început, când salonul este doar promovat, literalmente fiecare bănuț este prețios și este important ca proprietarul afacerii să nu risipească bani.
  • Există o mare concurență în acest domeniu. Afacerea în domeniul epilării este la cerere, astfel de servicii sunt bine plătite, prin urmare pe piață există atât saloane organizate, cât și meșteri independenți. Prin urmare, va trebui să luptați pentru clienți – să vă concentrați pe educația medicală a angajaților, pe prețuri mici, pe calitatea deosebită a serviciilor sau altceva. Directorul trebuie fie să devină el însuși un marketer pentru o vreme, fie să angajeze specialiști competenți.
  • Aici apare necesitatea – cel puțin pentru prima periadă –  de  publicitate constantă, promovare pe internet, în rețelele sociale, astfel încât să se poată forma baza de clienți. Strategia de promovare este construită de director independent sau împreună cu un SMM și specialist în publicitate; promovarea costă bani.
  • Pentru ca afacerea să aibă succes, n-ar fi rău ca directorul însuși să fie unul dintre foștii meșteri în epilare. În acest caz, el va vorbi cu subordonații săi în aceeași limbă, va înțelege specificul comunicării cu clienții și va cunoaște dificultățile din practica zilnică a specialiștilor. Totuși nu înseamnă că, dacă proprietarul unei astfel de afaceri nu ar fi un meșter cu experiență, nu va putea face față echipei sale. Dar cursurile de instruire pentru un proprietar sunt foarte de dorit. De exemplu, cele efectuate de compania de cosmetice Elseda sunt ținute timp de două zile cu practică pe modele și eliberarea unui certificat.

Astfel, cei care sunt potriviți pentru afacerea cu pasta de zahăr sunt conducătorii care oferă clienților lor servicii de înaltă calitate și formează oferte profitabile. În același timp, ei știu cum să lucreze cu angajații, sunt competenți în domeniul relevant al legislației și, dacă este necesar, pot face față sarcinilor conexe – promovarea marketingului, de exemplu.

Similar Posts