Procedura de epilare nu este doar îndepărtarea excesului de păr de pe corp, ci și pregătirea pielii pentru un proces mecanic și pregătirea produselor de epilare pentru o aplicare adecvată. La fel și pregătirea instrumentelor și curățarea locului de muncă. În plus, clienții se așteaptă la confort în cabinetul dvs., așa că înainte de a începe munca, meșterul trebuie să se gândească la modul în care va echipa un cabinet la domiciliu.

CE TREBUIE SĂ FIE ÎN CABINETUL DE EPILARE ACASĂ

LAMPA

În timpul procedurii de epilare, lumina calitativă și bine direcționată este importantă, calitatea procedurii depinde de aceasta. Prin urmare, aveți nevoie de o lampă. Acesta va lumina toate părțile corpului, vă va ajuta să vedeți chiar și cele mai mici fire de păr. Vă rugăm să rețineți: lămpile fluorescente standard nu sunt suficiente, lumina lor este prea slabă.

Cerințe pentru o lampă cosmetică:

Capacitatea de a regla intensitatea luminii (nici prea puternică și nici prea slabă, uniformă);

Capacitatea de a muta lampa (dotată cu roți).

Capacitatea de a direcționa fluxul de lumină în direcții diferite;

Pentru un birou la domiciliu sunt potrivite lămpile de podea sau lămpile cosmetice cu lupă.

APARAT DE STERILIZARE

Sterilizarea instrumentelor este o garanție a sănătății și siguranței clientului, dar Și a dvs. Conform standardelor sanitare, instrumentul care atinge pielea trebuie să fie nou sau procesat într-un sterilizator de fiecare dată. Dacă utilizați spatule și pensete metalice reutilizabile, este necesar un tratament termic.

Un aparat compact este potrivit pentru începători; este mai mic decât un cuptor cu microunde și poate fi plasat direct pe masa de lucru. Se încălzește până la 180-200 de grade și distruge toate bacteriile, virușii și ciupercile cunoscute. O astfel de soluție la problema sterilizării instrumentelor este mult mai eficientă și corectă decât utilizarea unei role în aceste scopuri. Imaginile alăturate sunt orientative și nu reprezintă recomandare concretă.

STERILIZATOR UV

Instrumentele procesate trebuie depozitate undeva până la sosirea următorului client. Nu le puteți pune pur și simplu în tavă, deoarece astfel dispare întregul efect al procesării la temperaturi ridicate. Instrumentele se depozitează în sterilizatoare ultraviolete: aceasta este o cutie de plastic de mărimea unui laptop mic, în care suprafața spatulei se află sub razele UV. Un astfel de sterilizator este ușor și compact, este convenabil să îl luați cu dvs. dacă mergeți la casa unui client.

După ce ați decis să amenajați un cabinet de epilare la domiciliu, nu uitați – sterilizatorul în sine nu dezinfectează, ci oferă doar un mediu steril pentru pensete, foarfece și spatule prelucrate.

LAMPĂ BACTERICIDĂ

Deoarece lucrați de acasă și nu în cabinetul medicului, o lampă bactericidă poate ajuta la reducerea probabilității de răspândire a microbilor din casă la clienți și invers.

Acest dispozitiv este utilizat în clinici, grădinițe, școli, spitale, într-un cuvânt, unde sunt mulți vizitatori. Lumina UV reduce activitatea bacteriilor și capacitatea lor de a se reproduce. Pentru un cabinet la domiciliu, aveți nevoie de o lampă care poate fi pornită în prezența oamenilor, astfel încât să nu pierdeți timpul cu tratarea aerului separat în cameră. Deoarece camera din apartament este mică, este suficient un dispozitiv cu una sau trei lămpi UV.

ÎNCĂLZITOR

Dacă depilarea se realizează cu zahăr, acesta trebuie încălzit înainte de aplicare. Și nu într-o cratiță, cu riscul de a arde pasta, ci într-un dispozitiv special – un încălzitor. Veți avea nevoie de două tipuri de aparate – pentru cartușe și cutii, în funcție de ce fel de pastă veți folosi, în cartușe sau în cutii. Aparatele de încălzit au control al temperaturii și protecție împotriva stropirii, vă economisesc timp și mențin cabinetul curat.

TRUSĂ DE PRIM AJUTOR

Am mai vorbit și în alt articol despre acest subiect, dar este cât se poate de potrivit și aici. Epilarea este asociată cu traumarea ale pielii. Un meșter experimentat și instruit va face totul pentru ca clientul să nu simtă o durere prea mare, dar sensibilitatea oamenilor este diferită. Prin urmare, în trusa dvs. de prim ajutor, conform Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ar trebui să existe, în primul rând, medicamente de prim ajutor:

Iod;

Spirt medicinal;

Bandaje;

Plasture adeziv;

Antihistaminice.

Și în al doilea rând, medicamente pentru cazuri de urgență – dexametazonă (anti-șoc și antiinflamator), epinefrină (crește tensiunea arterială), pantenol (anti-arsură).

PATUL

Confortul clientului și al stăpânului în timpul procedurii de îndepărtare a părului depinde, de asemenea, de unde stă culcat sau așezat clientul. Este igienic și convenabil să folosiți o/un pat (masă pentru masaj) pentru acest lucru. Este ușor să abordați o astfel de piesă de mobilier din diferite părți, este ușor de curățat. Alegeți un pat cu reglare pe înălțime: trebuie să se ridice cu cel puțin 80 cm de la podea. Patul, ajustat la înălțimea dvs, ușurează tensiunea de pe spate și brațe.

Cerințe pentru pat:

Tapițerie – nu din material, din piele sau piele eco;

Cadru – metal;

Cu tetieră reglabilă și partea inferioară (pentru picioare).

CANAPEA, CUIER, PERETE DESPĂRȚITOR

În mod ideal, cabinetul dvs. ar trebui să fie împărțit în două zone – o zonă de lucru și o zonă de așteptare. Așezați o canapea mică în zona de așteptare pentru a menține confortul oaspeților. Separați cele două spații cu un „perete despărțitor”, iar în spatele acesteia așezați un scaun și un cuier, astfel încât clientul să poată schimba hainele pentru procedură fără  jenă și să-și agațe hainele.

DE UNDE PUTEȚI ACHIZIȚIONA TOTUL

Dispozitivele menționate și mobilierul special sunt vândute în magazinele profesionale de cosmetice și în cele de echipamente medicale; pe Internet, puteți achiziționa echipamente de înfrumusețare direct de la producător. Reclamele de vânzare sunt, de asemenea, postate pe site-uri cu anunțuri.

Dacă tocmai începeți această afacere și decideți cum să echipați un cabinet pentru epilare acasă, este logic să cumpărați produse mai ieftine – dacă nu funcționează, cel puțin nu veți regreta investiția. În toate celelalte cazuri, vă recomandăm să luați echipamente de înaltă calitate pentru saloane de frumusețe: nu se va defecta într-o lună și, indiferent de situație, poate fi vândut.

Similar Posts

Lasă un răspuns